srijeda, 6. svibnja 2009.

Grij i istina

Misec svibanj u našen narodu posvećen je Nebeskoj Majci Mariji. Kako je u ovon misecu sve procvalo i prolistalo poljoprivredni radovi su vazda bili u najvećen jeku, čovik bi se triba osjećati lipo. Nu meni nije osjećaj uvik lip. Sitin se onoga šta je bilo u prošlosti i suza navrije na oko da i ne pita može li pasti na zemju. Na ovin našin stranican brojin poginule u drugon svitskon ratu i nji ima dvista. Najliši cvit rvacki izginuo tada. Koliki bi bijo ovi naš Zagozd danas da nije taj narod izginijo? Vidin da ih je bilo priko 90 posto ustašan, domobranin malo u partizanin najmanje. I unda mi je najsmišnije kad nan niki susidi udbaši priko medija dobaciju „Di ste Zagoški partizani“? pa unda komunisti i tako redon. Prije četri godine kad su počele eshumacije ubijenih širokobrijeških fratara na Sudišću. U jednoj sridnjojoj školi profešur đacin iz Zagozda govori „ A dico vaši su ubili fratre u Zagozdu“!!! Tako bi po njemu bilo da istina nije drugačija. Baš je njegov stric zapovida partizanskih strojen koji je izvršio uboisto Božjih judi. Naravno da on nije iz Zagozda, a neću spominjati odakle je, ne zato što ga se plašin, nego zato šta je u tom mistu veliki broj čestitih i poštenih Rvata i domoljuba niklo i branilo rvatski dom i rvatsko dostojanstvo.A Zagožđana niti jednog nije bilo u izvršenju tog gnusnog čina. I unda se ja braćo i sestre pitan? Što to jude danas nagoni da govore laži. Da dici govore ono što nije istina, da bi prikrili grije svojih predaka. Grij i istina se ne može prikriti uvaženi profešure. Ti na koncu nisi kriv za nediela svoga strica, a da si čestiti i pravi Rvat triba bi šutiti i ne dirati rane koje mnoge i danas bole. Triba pročitat knjigu fra Ante Marića koju imamo i na našin internetskim stranicama. Zašto nemaju nijedne stranice internetske povezu sa bilo kojon zagoškom stranicon osin iz Vrgorca i Velikog Prologa . Pa zato što ne podržavaju da se piše i govori istina o našoj prošlosti. A unda se znaju busati u prsa, a mi veliki Rvati. Jesmo nema šta!
Evo upita bi vas ako vi mislite drugačije od mene. Koja internetska stranica drži imena svojih poginulih u drugon i ovom domovinskom ratu. Nijedna ! draga moja braćo i sestre, osin ove naše. I zato smo mi trn u oku medijskih vlastodržaca koji bi tili da zaboravimo „Ko smo i što smo mi Rvati“
Zato ove dane kad se još jednon prisjećamo na priko šezdeset naših rvatskih vojnika izginulih samo na Križnom putu, a koji su rođeni u Zagozdu, molimo tebe Nebeska Majko koju posebno častimo u ovon misecu, da izmoliš svoga Sina Isusa da sve nji primi u Kraljevstvo nebesko, jer su branili svoju grudu, svoj rvatski dom.
Da se u našem narodu promieni odnos prema toj velikoj žrtvi i patnji ovog naroda. Kako bi novi naraštaji mogli živieti u miru i slozi.
Eto s tin mislima ,pozdravja vas Škiljo znate od kuda.

Nema komentara:

Objavi komentar